Språkvask

Vi utfører språkvask

Nye Tillen gir deg språkvask av høy kvalitet

Enkelt sagt skal en språkvask gi godt språk. En solid vask gjør underverker for flyten, oppbyggingen av setninger og strukturen i en tekst. Den høyner kvaliteten på språket og sikrer tekstens lesbarhet. Språkkonsulenten skal rydde i bruk av bøyninger og begreper slik at teksten er konsekvent når du får den tilbake.

Vi vasker tekster av alle slag, fra nettsider, årsrapporter, spill, brosjyrer, blogger, nyhetsbrev og pressemeldinger til skjønnlitteratur og sakprosa, og vi håndterer både norsk (bokmål og nynorsk) og de fleste andre språk.

Hvor klart språk vil du ha?

Klart språk er metodisk arbeid. Vi har mange oppdrag hvor vi systematisk gjør språket klart. Lesestoppere som passivt språk, innskudd, forkortelser og vanskelige faguttrykk blir knadd til et forståelig norsk for målgruppen. Klarspråk er etter hvert blitt en standard som virksomheter med store brukergrupper må kjenne til.

Vi språkvasker også oversettelser

Mange av oppdragene vi vasker, er oversatte tekster. Da blir vi kjent med innholdet og intensjonen i originalteksten før vasken. Og vi leser originalen parallelt for å overføre innholdet til oversettelsesspråket. Nye Tillens interne konsulenter utfører språkvask på både bokmål og nynorsk, og vi hjelper deg gjerne med andre språk enn norsk. Språk som går igjen hos oss, er særlig alle de nordiske språkene og engelsk. I tillegg har vi mulighet til å levere språkvask på de aller fleste andre språk.

Hva er prisen på en språkvask?

For å gi deg pris på språkvask er det best om vi kan få se teksten (eller et utdrag av den). Da ser vi om den har spesielle utfordringer og vil kreve mer arbeid enn normalt. Vi gir deg gjerne en god pakkepris på språkvask i kombinasjon med oversettelse eller korrektur.

Her er et knippe kunder Nye Tillen har utført språkvask for:

  • Forsvarets høgskole
  • Politihøgskolen
  • Nasjonalbiblioteket
  • Aksell
  • Politidirektoratet
  • Bastion Forlag
  • Universitetsforlaget
  • Cappelen Damm

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat.

Send oss en melding

Last opp fil og få pris på oversettelse, korrektur, språkvask og andre språktjenester:

Hei! Jeg heter
og e-postadressen min er
Jeg er interessert i
Vi kan diskutere
Last opp filer til prosjektet:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Teksthjelpen er nær

Send oss en henvendelse i dag.

Pil opp ikon