Er du hverdagsintegrert?

Språkrådet har kåret «hverdagsintegrasjon» til årets ord av 2016. Ifølge rådet er ordet både treffende og aktuelt, og har et klart nyordspreg.

Flere personer i en ring som holder hendene oppå hverandre

Språkrådet har kåret «hverdagsintegrasjon» til årets ord av 2016. Ifølge rådet er ordet både treffende og aktuelt, og har et klart nyordspreg. Av en liste på ti ord, er det dette ordet som troner høyest:

– Populariteten til ordet hverdagsintegrering viser at det dekker et etterlengtet behov for å beskrive innsatsen som vanlige folk gjør i hverdagen for å integrere flyktninger og innvandrere. Vi tror at dette treffende ordet har kommet for å bli i språket, sier Ole Våge, seniorrådgiver i Språkrådet.

Begrepet ble for alvor tatt i bruk da Erna Solberg brukte det i nyttårstalen sin i 2016, og siden har ordet blitt en samlebetegnelse for vanlige folks innsats når det kommer til å integrere flyktninger og innvandrere. Nyordet viser, ifølge Språkrådet, at integrasjon først og fremst skjer i hverdagen, ikke i offentlige dokumenter og redegjørelser. Med andre ord er integrasjon ikke bare et teoretisk begrep, men også en hverdagshandling. De følgende ni ordene på ti på topp-lista, er: lø, postfaktuell, fleksitarianer/fleksitarianar, parallellsamfunn, brexit, formidlingsøkonomi, pokestopp/pokestop, burkini og det mørke nettet.

Og skulle du ha noen andre ord du er nysgjerrig på, ikke nøl med å spørre Språktråden 😉

Kilde:

www.sprakradet.no

Teksthjelpen er nær

Send oss en henvendelse i dag.

Pil opp ikon